13. Maj, 2016

VALPAR VÄNTAS !

Tina är parad med SUCH Silenzio's Bruce Lee. Så förhoppningsvis föds det valpar här i mitten av juni. Vi väntar med spänning.

17. Mar, 2016

Uppdatering

Jul och nyår överstökade. Våren är i antågande, härligt.

Ivan har fyllt 1 år (4 mars)

Tina var till veterinär och fick blodprov taget, som skickades till
Optigen för analys. Svaret som kom var mycket glädjande, det
stod att hon var normal/clear. Så nu kan vi börja fundera på vilken
hanhund vi ska välja som pappa till nästa kull.

12. Sep, 2015

Utställning Högbo Ivan och Tina

Vi hade en incident i valpringen.Ivan och jag stod på tur att gå fram till domaren, när jag i ögonvrån ser en stor lufsig leonberger komma precis bakom rumpan på Ivan, naturligtvis blev han rädd, för den kom i fart och genade sedan rätt genom ringen under pågående bedömning. Hur tänkte den mannen??? Ivan skötte sej ändå bra på bordet, men under rörelse märktes att han blev lite orolig. Han vann ändå klassen, men fick inte Hp. Domaren sa att hon inte ville skicka honom till finalringen när han var lite blyg idag. Men hon gav honom mycket bra kritik.
Tina fick också mycket bra kritik, fast kort: Bra storlek och proportioner bra kropp bra huvud bra päls. Jag var så nöjd med att hon stod så bra på bordet.(det har varit lite si och så med det tidigare) Hon fick exellent med ck och en 3:dje placering.

4. Sep, 2015

SVENSK VILTSPÅRCHAMPION !!!

Diezel har varit ute och spårat. Tre viltspår på 10 dagar. På första spåret blev betyget 1:a med HP. Andra spåret likadant, 1:a med HP. Tredje spåret 1:a men utan HP, fast domaren funderade en bra stund på att ge HP, men bestämde sej till slut att det fick duga med ettan. Så på tre spårtillfällen blev våran härliga underbara Diezel, Oppigårdens Solfångare, SVENSK VILTSPÅRSCHAMPION!!!
Lilla Ivan har också varit i farten på två utställningar, resultat: första utställningen 2:a med HP, andra utställningen 1:a med HP och BIR

20. Jul, 2015

Kompisar

Ivan tycker mamma blev så mallig över sitt Cert, så han är bara kompis med "storebror" idag.

20. Jul, 2015

Tinas första!

Oj vad roligt!!! Tina vann sitt första CERT på SKK´s internationella utställning i Köping igår. Otroligt roligt. Vi var jättenöjda.

12. Jul, 2015

Ivans första

Idag debuterade Ivan på sin första utställning. Han skötte sej riktigt bra. Han blev BIR BIG-4. Så här löd kritiken: Tilltalande Korrekt uttryck med korrekt ansatta öron Mycket bra topline Välvinklad Bra bröstkorg Rör sej bra Trevlig Välvisad

5. Jul, 2015

Bemärkelsedagar!

Igår den 4/7 "fyllde" Ivan 4 månader. Han började dagen med att vara hejarklack till Tina på SKKs utställning i Alfta. Om det nu berodde på Ivans hejarrop, eller att Tina är vacker, låter jag vara osagt. Det gick iallafall bra, och Tina placerades som 3:a i bästa tikklassen. Det var vi jättenöjda med.
Och idag 5/7 gratulerar vi Tina på hennes födelsedag.

15. Jun, 2015

Ivan har hittat det perfekta hemmet!!!

Ivan har hittat det perfekta hemmet, han stannar nämligen här hos oss. Det är mycket känslor involverade i en valp som är ensam i kullen, så det blev för svårt att sälja honom. Dessutom är han ju gudomligt söt och helt underbar till sättet. Och när Catcha flyttade tillbaks till Lindatorps kennel så hade det blivit bra tomt om även Ivan hade flyttat. Så nu kan vi glädjas åt Ivans bus och mys varje dag.

30. Apr, 2015

Ivan vill flytta

Tiden går och Ivan har blivit 8 veckor. Han är till salu, det är dags att ge sej ut på nya äventyr. Så nu söker vi ett nytt lämpligt hem till våran söta lilla favorit kille.

16. Apr, 2015

Senaste nytt

Nu har vi fått Ivans registreringsbevis från SKK. Så vi har haft ett litet "dopkalas" och gottat oss med citronkladdkaka, Ivan fick inte smaka. Han fick istället en skål med valpfoder. Ivans registrerade namn är: GOLDEN CLIPPS I AM SIR IVANHOE.
Diezel har haft dambesök, men tiken var väl lite generad. Det blev parning utan hängning, vi hoppas att tiken ändå blev dräktig.

Ivan 1 månad

Ivan 1 månad

4. Apr, 2015

Ivan

Ivan växer och väger 720 g. Han är en månad gammal, tänk vad fort tiden går. Registreringsansökan är inskickad till SKK. Tina är så duktig och sköter om sin lilla son.

21. Mar, 2015

Rapport från valplådan

Lilla Ivan fortsätter att gå upp i vikt, och han har öppnat sina ögon!

14. Mar, 2015

Rapport från valplådan

Nu börjar vi känna oss rätt trygga med att det inte längre är någon fara för Tinas lilla hanvalp. Han kommer att överleva. Han börjar sakta men säkert att gå upp i vikt. Från födelsevikten på 164 gram, har han gått upp till 280 gram på sitt 10:de levnadsdygn. Han har även fått ett tilltalsnamn, vi kallar honom "Ivan". Det är ju faktiskt Golden Clipps I-kull. Nu väntar vi med spänning på att han ska öppna sina ögon.

7. Mar, 2015

Tråkiga nyheter

Tinas lilla tikvalp klarade sej inte. Hon fick bara leva i tre dygn. Väldigt tråkigt och ledsamt.

5. Mar, 2015

Valparna har fötts.

Alldeles för tidigt började Tina valpa, på 57:de dygnet. Det blev 2 stycken valpar, en tik och en hane. Nu blir det till att vaka inatt och försöka få de små grynen att dia och överleva.

Vito vom Schwabenhof

Vito vom Schwabenhof

23. Jan, 2015

Info om den väntade valpkullen

Mamma till kullen blir Lindatorps Quantina "Tina". Hon är utställd med exellent och CK. Självklart så är hon ögon- och patellaundersökt med UA.
Pappa till kullen är Vito vom Schwabenhof.(Se bilden ovan) Han är far till flera champions, både viltspår och utställning. Bl.a. är han far till toppvinnande tik 2013 & 2014 C.I.B. Nord uch NO-V-13 Lindatorps Farashuu.
Mamma till Tina är Lindatorps Ydrina, även hon har flera championhundar efter sej.

12. Jan, 2015

Förhoppningsvis föds det valpar här i mars. Mer information kommer senare. Det är 26 år sedan den senaste kullen föddes, så ni må tro att vi längtar!

Dela den här sidan